2009. április 21., kedd

Alszol a vállamon

Alszol a vállamon, alszom a válladon. Ébresztelek, ébresztesz. Érintelek, te hozzám simulsz. Csendesen játszunk a vak sötétben. Olyannak érezzük egymást, amilyennek akarjuk. Eszközzé tompuló testünkből kilépve vágtázunk ösztöneink szavára a tovaillanó megnyugvásba.
Felizzik a vágy, s képtelenek vagyunk a csendet tovább ringatni. Szólalsz, szólalok. S a varázs egy pillanat alatt szétszakad, majd újra összeforrva pimaszul legyintve felsőbb szabályokra fülünkbe duruzsolja a képletes képtelent.

kósza gondolat Zorán: Alszol a vállamon c. dalához

2009. április 14., kedd

Dobálom Rád. Hol kisebb, hol nagyobb sziklákkal borítom vérző tested. Minden nap súlyosabb leszel tőlem, de Te csak szelíden nézel rám. Fel sem szisszensz. Hogy bírod? - kérdem, s a kétely már a kiejtés pillanatában szerteszét foszlik. Szeretsz, tudom. Engedsz, bírsz és tűrsz. Hisz ezért teremtettél!
Néha próbállak felemelni, s lerázni rólad lelkem rád tapasztott sarát. Oly nehéz vagy, s mégis oly légiesen hagyod, hogy segítselek. Vagy inkább magamon segítsek. A por még szál körötted, mi mélybe hulló, szétomló köveimből maradt, s én máris újabb kavicsokat dobálok Rád. Pedig, nem akarlak én bántani...