2011. július 18., hétfő

Korty

Elfolyt bennem egy utolsó
fojtó kesernyésen kis koporsó.

Belé nem fértek mások
barátok, csak talányok

Jól esett cseppet nyelni
ízlelni, egymással perelni

Hála, hogy megihattam
ragozhattam és belefúltam.

Nyelv

Elárulnám neked magad
csókolni kell elég falat
dönteni erős kézzel
puhán rúgva, szenvedéllyel

a piros tégla poros ívét
nyállal nyalni éles szegélyét
míg fel nem reped
benned virgonc nyelved

mert igenis, kiöltötted!

2011. július 14., csütörtök

Ezres

Nem látok a fél szememre
a másikat rég bedobtam a perselybe
a sok apró közé látó részemet
hogy aztán máshol olvassak ezreseket

Amerre viszik, ott jó látni
mondja a bácsi aki tud furulyázni
még apróért is, ha mást nem kap
elveszik azt is tőle szegény urak.

Uram! Csak a rossz szememet
emeld vigyázva magamra egyszer
hogy lássam, alkotásod ezerszer
több, mint súgja minden vegyszer.

A kékkel főznek puhára minket
Csontunkat akarják mindet
hogy ne legyen bennük akarat
dögölj meg, vagy lopj helyettem másikat!

2011. július 12., kedd

Otthonos

Ha rám nyitnád az ajtót, előre szólok, hogy nem vagyok itthon. Ne ijedj meg ettől, gyere be, foglalj helyet és nézz körül. A szőnyegre is lépj rá nyugodtan, mert takarítok mindig, ha kell. A képeket is csodáld, a szekrényt is pakold ki szépen, hátha találsz valami érdekeset. Légy türelmes, ne forgolódj mohón engem keresve a könyvekben, a poharakban és a gépekben. A ruháimat is felveheted a földről, és összerakhatsz belőlük engem. Ezt élvezni fogod. A nadrágra felkerül az öv, meg is szorítod képzetem derekán, hogy ne essen le rólam. Az ing kívülre lebben, nem tűröd be, tudom. Az nem én lennék. Csak mosolyogsz rajtam, és megigazítod a sálat is nyakamon. Csiklandoz, hogy felöltöztettél. Téged, nem engem. Ahogy mész a konyhába, a fürdőbe majd a hálóba, elfog az érzés, hogy mikor jövök már végre. Egyre türelmetlenebbül nézed a mosdókagylót, ujjad a reggelről maradt vízcseppekhez ér, hogy megigazítsd a sminkedet. Á, így már jó - mondod, és leülsz az ágyam szélére. Aztán lefekszel, majd elalszol. Rólam szól álmod. Egyszervolt sétánk keveredik a legújabb szappanreklámmal. Majd eltűnik a szappan a sétával, száguldunk valamerre egy legújabb modellben ülve. Én vezetek. Te csak nézed a furcsa tájat, ahol boldogan kiabálnak egymással az emberek. Felébredsz. A Tv távirányítójának gombjai mintát hagytak a combodon. Nevetsz megint, és kikapcsolod a dobozt. Újra engem vársz. Most már nagyon. Készülsz érkezésemre, bármikor is legyen az, még a gyufákat is elrendezed az asztalon. Hiába. Bármeddig vársz, nem jövök haza, mert végig itthon voltam. Csak hazudtam neked.

2011. július 4., hétfő

4

Azt mondta négyre jön, hogy ketten legyenek. Azért kell pontosan négyre, mert ő nem szereti a későket. Sem a korán érkezőket. Mindenki pontatlan, csak ő pontos. De legalább tudja, hogy miért. Mégis szeret késni egy keveset.

Az állomáson ilyenkor senki sincs. A tömeg megáll, s csak nézi a négyet, anélkül, hogy értené azt. Figyelni kell, s az újaknak sem szükséges mondani, mert tudják maguktól a négyet. Akárhonnan érkezzenek. Itt egyszerűen a négynek van hatalma. Nem a háromnak, mert az olyan sértődősen duci, az őt meg már gőgös. A négy, az van pont jó helyen. Benne nincsen semmi hivalkodó cicoma, mint a többi számban. Se pocak, se hetyke végtelenség, mint ükanyjában, a nyolcasban. Bár azt mondják, régen a nyolcat nézték, de már meghalt. Bennük. Én is csak úgy hallottam a régiektől, akik meg a négyet nem értik, de ők ilyenkor már alszanak. Nem járnak arra - gondolta Ernő, aki egyedül nézte csak máshogy a négyet, mert kancsal volt.

2011. július 3., vasárnap

Abrakadabra

Én ide be lettem zárva
A sötét ösztönösen árva
rácsával font derekamra
kötelet egy abrakadabra.

Én ide be lettem
feléd másért mentem
mindig csak egy húszasért
hogy legyen nálam tőled elég.

Én ide be
tedd csak le
most hadd folyjon
elmém vissza olykor

Én ide
jöttem víg ebédre
de maradtam halk
nincs is rács, csak

én...